Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bandırma Gençlik, Spor ve Kültür Vakfı Başkanı Yalçınkaya: Bandırma'nın en az 10 bin kişilik yeni spor salonuna ihtiyacı var”

Bandırma Gençlik, Spor ve Kültür Vakfı Başkanı Yalçınkaya:  Bandırma

Bandırma Gençlik, Spor ve Kültür Vakfı Başkanı Metin Yalçınkaya, vakfın yıllık gelirini Bandırmaspor Kulübü ve amatör spor kulüplerine dağıttıklarını açıkladı. Yılda amatör spor kulüplerine 75 bin, Bandırmaspor Kulübü'ne ise 165 bin lira verdiklerini beli

Bandırma Gençlik, Spor ve Kültür Vakfı Başkanı Metin Yalçınkaya, vakfın yıllık gelirini Bandırmaspor Kulübü ve amatör spor kulüplerine dağıttıklarını açıkladı. Yılda amatör spor kulüplerine 75 bin, Bandırmaspor Kulübü’ne ise 165 bin lira verdiklerini belirten Yalçınkaya, şunları söyledi:
“Amatör spor kulüplerine yalnız futbol dalında değil, voleybol, basketbol ve güreş dallarında da parasal destek veriyoruz. Gelirimizin tamamını, HYS’ye aylık 21 bin liraya kiraladığımız bina oluşturuyor. Bu binadan elde ettiğimiz yıllık 240 bin lira gelirimizle spora ve kültüre destek veriyoruz.”
Bandırma’nın “spor tesisi fakiri” olduğunun altını çizen Yalçınkaya, “Sadece bazı okullarımızın spor salonları var. Bu salonlardan birçok okul öğrencisi yararlanmasına karşın yine de yetmiyor. Bandırma’ya en az 10 bin kişilik yeni bir spor salonu gerekli” dedi.
Bandırma Belediyesi tarafından vakıflarına verilen Ayyıldıztepe Mahallesi’ndeki tır garajını işletmesi için Bandırmaspor Kulübü’ne kiralayacaklarını açıklayan Yalçınkaya, 1985 yılında kurulan vakfı hâlen 57 mütevellisi, 8 kurum ve kuruluş temsilcisi bulunduğunu belirtti.
Yalçınkaya, İstiklâl Caddesi’nde, 40 metre karelik alana kurulu, 4 katlı eski lojman binasının dayanıklılık testinde sağlam çıktığını, bu binayı Bandırmaspor Kulübü’ne ait idari büro olarak veya kiralayarak değerlendirmeyi düşündüklerini açıkladı. Başkanlığındaki vakıf yönetiminde İhsan Şen, Halil Çemberci, Av. Tolga Tosun ve M. Ali Ozar’ın görev yaptığını vurgulayan Metin Yalçınkaya, “Bandırma’da sporun gelişmesi için elimizden gelen çabayı harcıyoruz” diye konuştu.
Bandırmaspor Kulübü Yönetim Kurulu’nda da görev yürüten Yalçınkaya, “Bandırmaspor’un, bu yıl Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyon olarak 1. Lig’e çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Hâlen, en yakın izleyicilerimizden 5 puan öndeyiz. Ancak, iki hafta sonra gireceğimiz devre arasında, forvetimize 2-3 yeni takviye yapacağız” dedi. Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı